Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, 24-10-2014

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου πραγματοποίησε εκδήλωση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της υγιεινής διατροφής,  η οποία περιελάμβανε τις παρακάτω δραστηριότητες: 


–    Προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Οι σαμποτέρ του ανθρωπίνου σώματος» Εκπαιδευτική τηλεόραση
–    Εισήγηση με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και πρόληψη της Παχυσαρκίας» από την κα Βλάχου Δήμητρα, φοιτήτρια του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης η κα Βλάχου αναφέρθηκε στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου και στη συνεχή προσπάθεια της διατήρησης της υγείας του μέσα  από αυτή. Έγινε αναφορά και δόθηκε έμφαση στις ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία καθώς και στις συνέπειές τους, στα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται και στους τρόπους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Έγινε επεξήγηση των θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν στις τροφές, τονίστηκε η σημασία τους και επισημάνθηκαν οι τροφές στις οποίες εμπεριέχονται. Στο τέλος της εισήγησής της η κα Βλάχου αναφέρθηκε  στην Πυραμίδα διατροφής, δηλαδή τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής. 
–     Βιωματική δράση με τη συμμετοχή Μαθητών, Εκπαιδευτικών και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με θέμα: «Ένα υγιεινό πρωινό». Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσαν και προετοίμασαν ένα πρωινό υγιεινής διατροφής στο χώρο του σχολείου, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν την αξία του στην καθημερινότητά τους.  Η προετοιμασία της τραπεζαρίας και το σερβίρισμα της πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια όλων των παρευρισκομένων, οι οποίοι στη συνέχεια μέσα σε ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό κλίμα απόλαυσαν τα γευστικά εδέσματα. 
–    Δημιουργία αφισών με θέμα τη διατροφή που τοποθετήθηκαν σε χώρους του σχολείου.
Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί της εκδήλωσης: κα Βασιλαγόρη Βασιλική, κα Γκίκα Ιουλία, κα Κατσίμπα Βασιλική και κα Μαραβίτσα Αναστασία ιδιαίτερα ευχαριστούν όλους εκείνους που  βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και συγκεκριμένα: την κα Βλάχου Δήμητρα για την αξιόλογη και κατατοπιστική εισήγησή της σχετική με το θέμα της εκδήλωσης,  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την οικονομική προσφορά, τη συνεργασία, τη βοήθεια και συμμετοχή στην εκδήλωση, τον κο Κωνσταντίνο Αποκορίτη ιδιοκτήτη του Φούρνου «Αποκορίτης» για την προσφορά άρτου, και την κα  Ξηρομερίτη Ευαγγελία και κα Πιστιόλη Ελένη για την εξαιρετική βοήθειά τους σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

DSC02080