BAZZAR Χριστουγέννων

Στις 21-12-23 Παραμονές της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου έλαβε χώρα το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που οργάνωσε το  Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου.

Μαθητές των τοπικών Σχολείων και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν την πλατεία προκειμένου να απολαύσουν την γιορτινή χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, να θαυμάσουν τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, τις εικαστικές χειροτεχνίες και κατασκευές των μαθητών και να γευτούν τα ποικίλα και ξεχωριστά Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Η παρουσία του Παραδοσιακού Μουσικού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, συνοδεία οργάνων, πλαισίωσε την εκδήλωση προσφέροντας μοναδικές ακουστικές εικόνες. Τα παραδοσιακά κάλαντα πλημμύρισαν τις καρδιές των παρευρισκομένων με όμορφα συναισθήματα και χάρισαν ψυχική ευφορία και ιδιαίτερη αισθητική συγκίνηση.

Η όλη διοργάνωση, η διακόσμηση, η δημιουργία αφισών και προσκλήσεων για την δράση, οι ποικιλόμορφες κατασκευές με πηλό και γενικά η παρουσίαση των έργων των μαθητών διαπνέονταν από εξαίρετη δημιουργική διάθεση και φαντασία.

Η υλοποίηση  αυτής της εκπαιδευτικής δράσης αφύπνισε τα ενδιαφέροντα των μαθητών, ενεργοποίησε τη διάθεσή τους για προσφορά και επικοινωνία, ανέδειξε λανθάνουσες δεξιότητές τους, εντόπισε αφανή ταλέντα και βοήθησε στην καλλιέργεια κοινωνικής συμπεριφοράς και κλίματος συνεργασίας. Ήταν πράγματι μια κίνηση εξωστρέφειας που συνέδεσε το σχολείο με την τοπική κοινωνία.

Το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο καθηγητών – ιδιαίτερα την κα Βαρελά – για την συνδρομή τους, το  Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λαμίας για την παρουσία του στην εκδήλωση, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξή του.

Θερμές Ευχές για Καλά Χριστούγεννα

κι ευτυχισμένο το Νέο Έτος

γεμάτο υγεία, αγάπη και δημιουργία

οι μαθητές του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου.