Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Γοργοπόταμο (22/11/2023)

Στις 22-11-23, παραμονές του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο, το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης και στην ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας Γοργοποτάμου κ. Βασίλης Τεμπέλης ξενάγησε τους μαθητές του Γυμνασίου στους παραπάνω χώρους και τους ενημέρωσε για τα γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή του Γοργοποτάμου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμουτα οποία σηματοδότησαν την ιστορική πορεία του Έθνους.

Ευτυχής συγκυρία για το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου ήταν η συνάντηση με την κόρη ενός Νεοζηλανδού σαμποτέρ της γέφυρας – του Ταγματάρχη Cecil Edwood Barnes.

Η κόρη του Νεοζηλανδού σαμποτέρ Rosalind Stephens βρέθηκε στη περιοχή του Γοργοποτάμου – όπως κάθε χρόνο – για τον επικείμενο εορτασμό της Αντιστασιακής Επετείου.

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου αυτή η απροσδόκητη συνάντηση που έφερε μαζί της έναν απόηχο από το ιστορικό παρελθόν. Τα όσα αναφέρονται παρακάτω είναι λίγα λόγια της Rosalind Stephens, τα οποία παρατίθενται ενυπόγραφα όπως τα σημείωσε η ίδια κατά τη συνάντησή της με το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου “ως ανάμνηση” που σφράγισε αυτήν την επίσκεψη στον ιστορικό χώρο του  Γοργοποτάμου.

Πατήστε εδώ για να δείτε video από την επίσκεψη.